+381 63 1906913

E-mail : [email protected]
Udruženje proizvođača i prerađivača alternativnih biljnih vrsta

KONOPLJA
www.gramina.net
Novi brand 100% prirodnih
proizvoda od konoplje

Telefon za porudžbine
063/1906913

KONOPLJA BILJKA BUDUĆNOSTI!

POSLEDNJI POZIV
ZAINTERESOVANIM  POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA ZA SETVU INDUSTRIJSKE KONOPLJE U 2018. GODINI

Krajnji rok za podnošenje dokumentacije je 20. april 2018!

DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE DOZVOLE ZA SETVU

ČLANSTVO

Pozivamo sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače koji razmišljaju o setvi industrijske konoplje 2018. godine da nam se jave.

Vreme je da se prikuplja dokumentacija za dobijanje dozvole za setvu.
Obzirom da mi to radimo za naše članove potrebno je da nam dostavite dokumentaciju i da napravimo Ugovor o otkupu.
​Kako bi saznali šta vam je potrebno, pogledajte stranicu Zakonska regulativa  na ovom sajtu.

Kako bi to sve uradili na vreme, važno je da nam se javite i učlanite u Udruženje.

Za sve ostale informacije stojimo na raspolaganju kada postanete naš član.

Srdačan pozdrav i još jednom pozivamo da sve ovo uradite na vreme....
Članarina za godinu dana u Udruženju iznosi 100 eura u dinarskoj protiv vrednosti.
Iznos se uplaćuje na žiro račun

340-11013297-82 Erste banka

Svaki član Udruženja bi trebalo da prođe edukaciju i popuni Upitnik sa osnovnim podacima o nameravanoj proizvodnji.

Pogledajte stranicu  Članstvo  ​ na ovom sajtu.

PRODAJA
SEMENA FRANCUSKE SORTE
FEDORA 17
ZA 2018. GODINU!

Dragi naši članovi,

Poljoprivredna zadruga KONOPLJA obezbeđuje certifikovano i netretirano seme francuske sorte Fedora 17 za naše članove.

Svi koji su zainteresovani za kupovinu semena mogu da se jave,

Upravo radimo dodatnu narudžbu semena iz Francuske i svi zainteresovani imaju još par dana da naruče seme

Cena je 1600 din/kg.

Vesti

PROJEKAT

"Proizvodnja i prerada industrijske
KONOPLJE BILJKE BUDUĆNOSTI"

POZIV
www.konopljabiljkabuducnosti.online

POZIV NA ZAVRŠNU KONFERENCIJU
ODRŽANO PREDAVANJE U KOVAČICI
Dana 1.februara 2018. godine u Kovačici, organizovano je predavanje o gajenju industrijske konoplje u Srbiji. Predavanje je održala dr Maja Timotijević, predsednica Udruženja proizvođača i prerađivača alternativnih biljnih vrsta KONOPLJA.
Interesovanje poljoprivrednika je bilo iznad svih očekivanja. Nadamo se saradnji u budućnosti.
Galeriju sa slikama možete pogledati na linku VESTI....
VESTI
O nama
​Udruženje su osnovali:

• Dr Maja Timotijević, predsednica Udruženja

• Danica Milutinov, direktor marketinga i menadžer razvojnih projekata

• Vukašin Koprivica, direktor komercijalnih projekata
  NEKADA

Udruženja proizvođača i prerađivača alternativnih biljnih vrsta „KONOPLJA“, došlo se na ideju o uzgoju nepravedno zapostavljene biljne vrste u Vojvodini – industrijske konoplje.
Bivša Jugoslavija se sredinom 20. veka. ubrajala među najznačajnije proizvođače ove industrijske biljke. Prema podacima FAO, 1948. godine, po površinama pod konopljom naša zemlja je bila najveći proizvođač u Evropi (ne računajući SSSR) sa udelom od oko 25% u evropskim i 6% u svetskim razmerama. U periodu 1900-1960. godine na teritoriji sadašnje Srbije čak u 30 mesta se nalazila aktivna kudeljara za preradu kudeljne stabljike, negde i po nekoliko. U Odžacima je tada osnovana jedinstvena berza kudeljne stabljike odakle se diktirala cena od Italije do Engleske. Raspad Jugoslavije i sankcije su doprineli da ova proizvodnja bude potpuno uništena.
U svetu je ekspanzija gajenja konoplje za najraznovrsnije namene, a preko 20.000 proizvoda se dobija od industrijske konoplje.

SADA

Udruženja proizvođača i prerađivača alternativnih biljnih vrsta „KONOPLJA“, osnovano je 2015. godine.
Tada je u Srbiji bilo 60 ha pod industrijskom konopljom. Na naše veliko zadovoljstvo rad na terenu se isplatio i ove, 2016. godine imamo 250-300 ha pod konopljom. Broj zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača raste iz dana u dan, jer je ovo biljka koja zahteva malo, a daje puno.
Podizanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača je naša osnovna ideja, očuvanje ekološke stabilnosti , otvaranje novih radnih mesta i investicije u poljoprivredu.
Savremena proizvodnja industrijske konoplje svakodnevno pronalazi nove načine za upotrebu ove svestrane biljke, tako da se sada od nje proizvodi preko 20.000 proizvoda.
Konoplja je biljka budućnosti jer se koriste svi njeni delovi, a potrebno je samo da prerađivačka industrija prati razvoj oljoprivredne proizvodnje

U BUDUĆNOSTI

Povećanje površina pod industrijskom konopljom zahteva razvoj i prerađivačkih kapaciteta. Tu očekujemo veće investicije, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.
Zakonska regulativa treba da bude prilagođena ovom razvoju i da bude u službi razvoja ove grane poljoprivrede.
Primena zakonske regulative EU će svakako mnogo pomoći našim proizvođačima. U delovima koje svaka zemlja posebno donosi, očekujemo razumevanje države te primenu pozitivnih propisa.
Rešavanje problema u novom Zakonu o psihoaktivnim supstancama, kao i Zakonu o bezbednosti hrane. To je regulativa na kojoj još treba raditi.
Država treba da pomogne proizvođačima industrijske konoplje u smislu subvencija koje već koriste proizvođači drugih biljnih vrsta.